Sense-network

hoogsensitiviteit
Logo sense-network

Begeleiding hoogsensitiviteit

In tijden waarin er veel hectiek en lawaai is, zijn rust en stilte schaars terwijl dit heel belangrijk is voor ons welzijn en functioneren. Alle indrukken die door de dag binnenkomen moeten verwerkt worden, door ons brein en lichaam.

Dit is een hele klus in deze drukke wereld. Zelfs van jongs af aan, moet er van alles. Zo kan het zijn dat je ’s avonds moeilijk kan slapen. Alles moet verwerkt worden en ook dat heeft tijd nodig. Dit geldt voor alle mensen maar met name hoogsensitieve mensen hebben hier grote moeite mee.

We hebben een rustpunt nodig om de balans te vinden om vervolgens de juiste keuze’s te kunnen maken. Dit rustpunt ligt in ons zelf en de geboden begeleiding draagt bij aan het bewust worden ervan en daardoor de kracht in onszelf te ervaren.

Mijn werkwijze:

Een kennismakingsgesprek om de hulpvraag nader te bekijken en het plan van aanpak te bespreken. Wat eveneens belangrijk is voor verdere samenwerking is dat er een klik is tussen ons. Mocht die klik er, om welke reden dan ook niet zijn, dan wordt u , indien mogelijk, door verwezen.

De begeleiding, die ik geef, is gebaseerd op rust en stilte als vertrekpunt en zo kan de persoon in contact komen met zichzelf door middel van het bewust worden van de werking van de zintuigen.

Hierdoor voelt men een innerlijke kracht om de indrukken en prikkels van “buitenaf” beter te kunnen hanteren,
men raakt minder gauw overprikkeld. Door toepassing van diverse oefeningen komt men meer in contact met zichzelf, waardoor men bewuster wordt en een gevoel van zelfstandigheid en zelfverzekerdheid krijgt.

Begeleiding van kinderen:
Voor kinderen zijn er gerichte bewegingsoefeningen om de samenwerking met de linker- en rechterhersenhelft en het lichaam te stimuleren wat weer een positieve invloed heeft bij het leren en functioneren in zijn geheel (bv. oog – handcoordinatie bij schrijven en lezen).

We sluiten af met tekenen en / of praten over hoe het kind de oefeningen heeft ervaren.

Wat bereikt wordt met deze begeleiding volgens kinderen en ouders:
– evenwichtiger
– contact met zichzelf
– meer zelfvertrouwen
– steviger in de schoenen staan
– zich niet meer van alles iets aantrekken
– beter en rustiger slapen
– beter luisteren en concentreren
– vrolijker in het dagelijks leven.

Voor wie is deze begeleiding geschikt:
Deze begeleiding is geschikt voor iedere persoon die hoogsensitief is ongeacht de leeftijd. Mijn ervaring, met kinderen, is dat vooral als de puberteit begint, hoogsensitiviteit tot bepaalde klachten kan leiden (bv. slaapproblemen, angsten, heimwee). Dit kan te maken met de lichamelijke veranderingen en de overstap naar middelbare school. Er gebeurt veel in de binnen- en buitenwereld van het kind.

Hoe vaak:
Dat is per persoon verschillend. De persoon geeft zelf aan of men wekelijks of maandelijks wilt komen.

Mijn ervaring met kinderen is dat men in ’t begin 1x per week komt. Na een tijd 2x per week en afbouwend weer 1x per week.

Mijn ervaring met volwassenen is dat men wekelijks komt, gedurende een aantal maanden daarna maandelijks.

Voor degene die kennis willen maken met deze vorm van begeleiding zijn 4 sessies nodig om te kunnen oordelen, of het past of niet. Dit bedrag is bewust laag gehouden omdat het hier gaat om iets wat ieder mens in wezen in zich draagt. Ik wil iedereen de mogelijkheid geven om dit te ervaren. Hierin ben ik degene die iets aanreikt, daarmee krijg je meer regie over je leven. Hiervoor vraag ik deze vergoeding.

Ter introductie:

4 sessies van een uur voor € 60,-

Een sessie, toegespitst op de cliënt,  duurt 1 à 2 uur
Kosten:  € 30,-
Er wordt individueel gewerkt.

Begeleiding van volwassenen:
Als transformatiecoach begeleid ik iemand in zijn/haar persoonlijke ont-wikkeling. Tijdens dit bewustwordingsproces ont-dekt men dat hij/zij naast een persoonlijkheid ook deel is van een groter potentiëel met vele mogelijkheden. Daardoor krijgt de persoon een andere mindset en krijgt inzicht in eigen functioneren en kan in zijn/haar eigen kracht gaan staan. Sommige situaties heeft men niet in de hand maar men heeft altijd een keuze op welke manier men ernaar kijkt en ermee omgaat .

Hierdoor maakt men zelfbewuste keuzes en beslissingen en straalt men meer zelfvertrouwen uit.

Reactie op de begeleiding:

Marion (48 jaar)

Voor de begeleiding:

Ik werd geleefd, voelde me onderdrukt. Van binnen kwam ik wel in opstand maar mijn mond werd gesnoerd. Hierdoor was ik bang en verkrampte mijn hele lichaam. Ik móest heel veel van anderen!

Na de begeleiding:

Nu voelt het alsof een luchtbel is gesprongen, ik loop meer rechtop (letterlijk en figuurlijk) en ben meer ontspannen. Ik ben me bewuster van mijn omgeving en van mijzelf. Ik kan me beter afsluiten en voel me minder opgejaagd en zelfverzekerder. Ik kan het negatieve omzetten naar positief en ik ben me meer bewust dat niets meer móet!  Ik heb geleerd mijzelf en anderen te vergeven.

Het voelt als “thuiskomen” !